Državno tekmovanje v znanju klekljanja

19.6.2016

V nedeljo, 19. 6. 2016, smo se Ajda Zala Obreza (9. razred ), Nina Babič (8. razred ) in jaz (7. razred) skupaj z našo mentorico klekljanja ga. Ines Štular udeležile državnega tekmovanja v izdelovanju čipke v Idriji. Tekmovanje je potekalo v okviru 35. Festivala idrijske čipke, tekmovale pa smo za priznanje Ivanke Ferjančič.

Od zbirnega mesta, Gimnazije Jurija Vege, nas je idrijska godba v slovesni povorki pospremila do trga, kjer je potekalo tekmovanje. Na tekmovanju nas je bilo v vseh otroških kategorijah kar 146 tekmovalcev. Tekmovanje se je začelo ob 11.30 in trajalo 45 minut. Med tekmovanjem je vladalo sproščeno vzdušje, kar je značilno za to tekmovanje. Medtem ko tekmovalke klekljamo, se lahko pogovarjamo, vsekakor pa predvsem pozorno klekljamo. Ko se je čas tekmovanja iztekel, smo svoje klekljane izdelke skupaj s punklji odnesli komisiji. Medtem ko si je komisija strokovno ogledovala naše klekljarije, smo imele me čas, da smo si lahko ogledale različne razstave s čipkami, postavljene po več koncih Idrije, ter si kupile različne niti in vzorce za klekljanje – zaloge za ustvarjalne počitniške urice.

Ob 15. uri smo se ponovno zbrale na mestu tekmovanja, kjer je bila slovesna razglasitev rezultatov in podelitev nagrad ter certifikatov. Mislim, da smo se odrezale odlično, saj je Ajda Zala dosegla 2. mesto in hkrati srebrno priznanje, jaz pa 6. mesto in prejela nagrado. Nina Bačič je kljub slabemu počutju tekmovala, bila je 9. (izkušnja za nove podvige v prihodnjem letu). Ana Marinko se zaradi obveznosti tekmovanja ni udeležila. Sama sem bila zelo zadovoljna s svojim rezultatom, saj sem se prvič udeležila tega tekmovanja kot tekmovalka.

Za nami je bil čudovit dan, ki smo ga skupaj z našo mentorico zaključili z osvežujočim sladoledom.

Urška Marinko, 7. razred