Odplesali na počitnice

23.6.2016
Od 18. do 26. junija 2016 se je v Športni dvorani Medvode odvilo državno prvenstvo v plesu - DRŽAVC 2016. Najboljši plesalci v državi so zato dobesedno odplesali na počitnice, med njimi so bili tudi ledinci.

Liana Mali je osvojila kar dve zlati in eno srebrno medaljo. Naslov državne prvakinje je osvojila skupaj s soplesalkami v kategoriji show dance formacije otroci (točka Zgodilo se je na morju, koreografija Mirjam Podobnik) in v kategoriji show male skupine otroci (točka Style your own fashion line, koreografija Mirjam Podobnik), 2. mesto pa kot solistka v kategoriji show solo deklice (koreografija Mirjam Podobnik).

Gaja Dunja Babnik je skupaj s soplesalci osvojila srebrno medaljo v kategoriji modern formacije mladinci (točka Pac-man, koreografija Mitja Popovski).

Kany Michel Obenga je bil med fanti v mladinski kategoriji nepremagljiv. Kot solist je postal trikratni državni prvak, in sicer v kategorijah jazz, modern in show dance.
Prvo mesto si je priplesala tudi »njegova« mladinska modern mala skupina s točko Untitled. Kljub mladosti je s točko Sinapsa zaplesal tudi v članski jazz mali skupini, ki je dosegla 3. mesto v državi. Njegova trenerja sta bila letos Blaž Godec in Anja Möderndorfer.

Vsem trem mladim plesalcem iskreno čestitamo!