Ledinska kuhinja – nepozabna prireditev na zadnji šolski dan

24.6.2016

Ob koncu šolskega leta je na naši šoli navada, da se učitelji skupaj z učenci poslovimo od šolskega leta in si zaželimo prijetne ter brezskrbne počitnice. V ta namen s pomočjo učencev vsako leto organiziramo različne dogodke, katerih glavni namen je medsebojno druženje, v katerem prevladujejo smeh, zabava in sproščenost.

Letošnja prireditev je bila drugačna. Odločili smo se organizirati prireditev, v kateri so lahko učenci pokazali vse svoje kuharske sposobnosti. Zato smo v petek, 24. 6. 2016, srednjo telovadnico s pomočjo kulis, koncertnih zaves in studijskih luči spremenili v prizorišče, na katerem so blesteli učenci OŠ Ledina. Med seboj so se pomerili učenci šestih, sedmih in osmih razredov.

K sodelovanju smo povabili tudi priznane mojstre slovenske kulinarike, ki so v vlogi komisije ocenjevali kulinarične mojstrovine učencev. Na naše povabilo so se prijazno odzvali Luka Korenčič in Tjaša Koren, oba udeleženca uspešnega kuharskega dvoboja Master Chef Slovenija, ter Urban Demšar, glavni kuhar restavracije Sobe 102.

Vsi učenci so se izvrstno izkazali v kuharskih veščinah, zmago pa si je prikuhala zmagovalna ekipa 8. b (Eva Zala Rac, Klara Strojan in Vid Ključevšek). Prejela je nagrado v obliki kosila za štiri osebe v priznani slovenski restavraciji Soba 102, katere solastnik je Jan Plestenjak.

Vsekakor je šlo za enkratno prireditev, katere vonj se je širil po celi šoli in tudi po spletu, saj smo dogodek neposredno prenašali na YouTube.

Več na: http://siol.net/novice/slovenija/na-najstarejsi-ljubljanski-soli-so-se-zadnji-dan-borili-s-kuhalnicami-420408

Lorin Möscha, vodja prireditve

.