Odprava Triglav 2016 uspešna!

3.9.2016

Šolsko leto se še ni prav dobro začelo, ko je v soboto, 3. 9. 2016, na pot odšla 1. ledinska planinska odprava ''Triglav 2016''. Le-ta je bila nagrada mentorja planinskega krožka Marsela Šnepfa za najbolj zagreta ledinska planinca: Martina Koniča in Nejca Štularja iz 7. b.

V zgodnjem jutru nas je avtobus, na katerem so bili planinci tudi nekaterih drugih ljubljanskih šol, odpeljal proti izhodišču na Pokljuki, kjer smo se v poznopoletnem jutranjem hladu podali proti baznemu taboru. Tega smo zgolj iz praktičnih razlogov postavili kar v Triglavskem domu na Kredarici, 2515 metrov nad morjem. Do tam nas je pot vodila skozi pokljuške gozdove, po pobočjih Velikega Draškega vrha, Tosca, mimo Vodnikovega doma na Velem polju in čez Konjski preval. Že na samem dostopu smo lahko uživali v čudovitih razgledih, ki jih ponujajo naše gore, srečevali krave in ovce, na travnatih planjavah pa opazovali tudi gamse.

Na Kredarici smo se okrepčali in po nasvetu meteorologa izkoristili vremensko okno brez dežja. Hitro smo se opremili s pasovi, čeladami in samovarovalnimi kompleti ter se po klinih in jeklenicah  v "light and fast" stilu  povzpeli preko grebena Malega Triglava do Aljaževega stolpa. Sledil je obvezni krst in še sestop nazaj do Kredarice, kjer nas je čakala večerja. Utrujeni smo hitro zaspali, najzgodnejši pa so zjutraj ujeli sončni vzhod. Sestopili smo v dolino Krme, kjer nas je že čakal avtobus. Cilj je bil dosežen, tišina med vožnjo proti Ljubljani pa je pričala, da je bilo za nami izjemno doživetje, ki se ga bomo še dolgo spominjali.

Marsel Šnepf, mentor