Svečana otvoritev prenovljenega šolskega igrišča

27.9.2016

V torek, malo po 17. uri, se je na prenovljenem ledinskem igrišču odvijal športno-glasbeni dogodek. Učenci, starši, učitelji, ravnatelji iz ljubljanskih šol, povabljeni gostje in ljubljanski župan so bili priča spektakularnemu nastopu ledinskih učencev.

Simpatična voditelja Marta Lajevec in Žan Skvarča sta program povezovala kar med igro košarke in vse prisotne že na začetku spravila v dobro volje. Vezno besedilo, ki je bilo deležno številnih pohval, je avtorsko delo Mirijam Sabine Žvegla. Skrbno izbran preplet plesnih, glasbenih, gimnastičnih, nogometnih in košarkarskih točk je le droben namig, kaj vse lahko počnemo na najlepšem igrišču v Ljubljani.

Kratkemu nagovoru ravnateljice Marije Valenčak, v katerem se je zahvalila vsem, ki so kakor koli pripomogli h končni podobi igrišča, je sledil prerez traku, ki ga je v svojem slogu opravil župan Zoran Janković.

Prireditev je imela tudi izjemno sceno, saj so njen del predstavljali kar učenci OŠ Ledina, ki so se igrali na igralih.

Spomin na ta prijeten dogodek so ovratni obeski za ključe z ledinskim logotipom igrišča, ki so jih prejeli tudi vsi obiskovalci.

Po končani prireditvi je sledila pogostitev pod vodstvom gospe Karin Starc. Ponosni smo tudi na ledinske hostese, ki so svoje delo odlično opravile v za to priložnost izdelanih predpasnikih. Po končani prireditvi so vsi otroci planili na igrala in prepustili domišljiji prosto pot.

Katarina Rigler Šilc

Fotografije: Ines Štular, Nadja Ulcej