Nacionalni projekt »Rastem s knjigo 2016«

26.10.2016

OŠ Ledina se je v šolskem letu 2016/17 že enajstič vključila v nacionalni projekt »Rastem s knjigo«, ki je namenjen učencem sedmih razredov.

Izpeljali smo ga v mesecu oktobru 2016 (11. 10. 2016 in 26. 10. 2016). Projekt poteka v sodelovanju z Javno agencijo za knjigo (JAK) in splošno knjižnico - Knjižnico Otona Župančiča (Mestna knjižnica Ljubljana).

Cilji projekta so: spodbujanje in motiviranje za branje in razširjanje bralne kulture, spodbujanje dostopnosti, kakovostne in izvirne mladinske leposlovne literature, spodbujanje učencev za obiskovanje knjižnic in motivacija založnikov k večjemu vključevanju slovenskih piscev v založniške programe.

V okviru medpredmetne povezave, to je knjižničnih informacijskih znanj (KIZ) in slovenščine, smo učencem 7. a in 7. b razreda predstavili projekt in si ogledali kratek film o knjigi, ki so jo kasneje prejeli v dar. Nato smo obiskali Knjižnico Otona Župančiča, kjer smo si ogledali razstavo knjig ob 100-letnici rojstva pisatelja Roalda Dahla. Predstavljene so jim bile tudi knjižne novitete za njihovo starostno stopnjo, na koncu pa je vsak prejel knjigo z naslovom Kit na plaži pisatelja Vinka Möderndorferja.

Več na:

http://www.jakrs.si/bralna-kultura/rastem-s-knjigo/ http://www.jakrs.si/bralna-kultura/rastem-s-knjigo/videovsebine/

Katarina Podobnik, šolska knjižničarka