Dobrodelna prireditev Ledinec Ledincu

8.12.2016

Na osnovni šoli Ledina smo imeli v četrtek, 8. 12. 2016, dobrodelno prireditev Ledinec Ledincu, ki je tudi tokrat potekala v veliki telovadnici.

Letos je bil poudarek na predstavitvi petih projektov, ki delujejo na naši šoli, in sicer Kulturna, Zdrava, Eko, Unesco in Simbioza šola. Vsak od petih učencev, ki so povezovali prireditev, je predstavljal po en projekt.

Tudi letos nas trije pevski zbori pod vodstvom gospe Dalile Beus niso razočarali, sicer pa so učenci pripravili mnogo raznolikih in zanimivih točk, vse od baleta v koreografiji učiteljev in učencev, recitiranja pesmi, skečev, instrumentalnih nastopov pa do točk z resnejšimi temami. Zelo všeč so mi bili nastopi, ki so izpostavljali zahtevnejše teme, kot na primer položaj begunskih otrok, spoštovanje drugačnih (slepih in slabovidnih) ...

Kot mnogo let doslej smo povabili posebnega gosta, nekdanjega ledinskega učenca. Letos je bil to Lenart Černilogar oziroma Andrei Lenart, kot se predstavlja v tujini. Lenart je eden najuspešnejših mladih slovenskih igralcev, sodeloval je pri številnih velikih projektih in igral tudi v odmevnejših filmih, kot so Vojna zvezd: Sila se prebuja, Strah, Kingsman, tajna služba. Tudi tokrat smo mu namenili pomembno vlogo v predstavi in dobro se je izkazal. Zaupal nam je tudi, da njegovi igralski začetki segajo prav v obdobje, ko je obiskoval gledališki klub na naši šoli.

Lahko bi rekli, da so se vsi sodelujoči tudi letos izjemno izkazali, čestitke gospe Lidiji Stanič za organizacijo, saj je bila to brez dvoma najboljša prireditev Ledinec Ledincu, odkar pomnim.

Dodatek k prireditvi je bil bazar v srednji telovadnici, ki je bil to leto precej razširjen in bogat z raznolikimi izdelki, ki so jih izdelali učenci razredne in predmetne stopnje.

Titi Habicht, 9. b