Božični koncert mladinskega pevskega zbora

18.12.2016

V veliki dvorani Konservatorija za glasbo so vstop v božični čas pričarali mladinski pevski zbori OŠ Ledina, OŠ Majde Vrhovnik in OE Glasbene šole KGBL.

Po slavnostnem nagovoru ravnateljice konservatorija gospe Polone Češarek so najprej zapeli pevci mladinskega zbora OŠ Ledina pod vodstvom zborovodkinje Dalile Beus. Zapeli so dve pesmi: Čudovit je ta svet in Didn't My Lord Deliver Daniel. Glasovi so se zlili in ledinski zbor je zopet pričaral nastop na visoki ravni.

Posamezne pesmi sta v celoto povezovala simpatična voditelja Lara Podgoršek in Andrej Risteski, ki sta ob nastopih pevskih zborov pričakovala polnočnico in prvi poljub. Igrivo, hudomušno in s čudovitim izborom besed prepleteno vezno besedilo je avtorsko delo Mirijam Sabine Žvegla. Sledila sta nastopa mladinskega pevskega zbora Majde Vrhovnik in glasbene šole KGBL. V osrednjem delu koncerta so mladi pevci vseh treh zborov navdušenim poslušalcem v polni dvorani zapeli še A Little Jazz Mass. Da je bilo vzdušje res praznično, je poskrbel jazzovski trio. Del te zasedbe je nekdanji Ledinec Jure Žigon.

Vsi poslušalci so bili enotnega mnenja, da je bil koncert izjemno doživetje v teh predprazničnih dneh …

Katarina Rigler Šilc

                                                                 Programski list