Siva kučma, bela brada

20.12.2010
Prav na današnji zimsko-pravljični dan je na Ledino s sanmi prispel dedek Mraz in obdaril otroke zaposlenih. Učenci 3. b razreda so za ta dogodek pripravili imenitno igrico z naslovom Božične sani, ki jo je napisala njihova razredničarka, gospa Tatjana Klančar. Božiček, napovedovalka, medvedi, sneženi mož, škratki, zajčki in miške so svoje vloge odlično odigrali. Ob spremljavi gospe Dalile Beus so učenci s pesmijo pričali čarobno vzdušje. Potem so vsi skupaj začeli glasno klicati dedka Mraza, da ne bi morda prej zašel na kakšno drugo šolo. Bili so tako glasni, da jih je slišal in najprej obiskal prav Ledino.
Dedek Mraz je izpolnil vse skrite želje in vsakemu podaril ravno tisto, kar si je najbolj želel. Otroci so mu zapeli pesmice, nekateri so mu napisali celo voščilnico, ki si jo je dedek Mraz spravil kar k srcu.
Gospa Dragica Mencinger pa ni pozabila na radost in veselje ob prejemanju daril, zato je presenetila dedka Mraza ter mu podarila veliko darilo. Dedek Mraz tega ni pričakoval! Verjemite mi, zagotovo pride tudi naslednje leto!