Ko se OŠ Ledina spremeni v Pekarno Mišmaš

25.2.2017

Učenci OŠ Ledina so se pod vodstvom Barbare Tacar udeležili Zmajevega karnevala. Mesto Ljubljana je leta 2016 prejelo naziv mesto literature, ki ga Unesco podeljuje mestom z bogato literarno dediščino. Osrednja tema karnevala so slovenski literarni junaki. Ledinci so več mesecev trdo delali in ustvarjali celotno masko zgodbe Pekarna Mišmaš. Pri tem moramo omeniti dragoceno pomoč staršev ledinskih učencev in 6 velikih miši. Te so bile učiteljice: Monika Krošelj, Tatjana Klančar, Natalija Rožnik, Tatjana Užnik, Marjeta Žorž in Barbara Tacar, ki so najprej iskale ideje, zbirale material, motivirale učence, jim pomagale pri izdelavi mask in jih naučile plesa. Sprevod mask je krenil ob 11. uri iz Novega trga na Kongresni trg, kjer so skupine predstavile svoj nastop.

Ledinske miši iz Pekarne Mišmaš so odlično izvedle mišji ples in navdušile žirijo. Za svojo izvirno in dovršeno masko, sestavljeno iz več kot 50 učencev in učenk ter učiteljic, so osvojili 2. mesto, 1. mesto pa si je priplesala Zvezdica Zaspanka, v izvedbi OŠ Maksa Pečarja. Priznanja je podelil župan, gospod Zoran Janković.

Izjemno predstavo plesa ledinske Pekarne Mišmaš si je ogledala tudi ravnateljica Marija Valenčak. Na koncu prireditve je vse nastopajoče pohvalila.

Katarina Rigler Šilc

.