Šestošolci v šoli v naravi na Kopah

6.3.2017

Ponedeljek, 6. marec 2017

Iz oblačne Ljubljane smo se pripeljali na Kope, kjer nas je razveselilo toplo sonce. Ko smo se razporedili po sobah in razpakirali vso prtljago, smo odšli na kosilo. Po kosilu je sledil kratek sestanek, kjer smo učencem razložili, kako bodo potekale aktivnosti, nato pa smo odšli na smučišče. Na smučišču smo izvedli preizkus znanja in jih razvrstili v skupine. Po dveh urah smučanja je sledila malica in predavanje o FIS-ovih pravilih. Učenci so izdelali plakate in predstavili pravila. Sledila je večerja, nato pa smo odšli na nočni pohod, po katerem so učenci kar popadali v postelje.

Torek, 7. marec 2017

Po odličnem zajtrku smo se odpravili na smučišče. Medtem je komisija ocenila sobe. Smučali smo po skupinah in utrjevali znanje smučanja ter deskanja z različnimi vajami. Ko smo postali utrujeni in se po progah ni več dalo varno smučati, smo se odpravili v dom na kosilo in krajši počitek. Nato je sledilo pisanje dnevnikov in večerja. Po večerji smo se odpravili na nočno smuko. Sledil je počitek in spanje.

Sreda, 8. marec 2017

Po obilnem zajtrku smo odhiteli v sončno jutro, ko je sneg še zmrznjen. Smučali smo skoraj do poldneva, ko se smučišče spremeni v kupe zmehčanega in mokrega snega. Zato nismo odšli na popoldansko smuko, ampak smo ta čas pisali dnevnike in se preizkusili v kvizu. Kviz je bil zelo zanimiv, vprašanja pa zelo pretkana. Po popoldanskih aktivnostih smo se odpravili še na malico in večerjo. Ko so temperature padle na zimsko raven, smo ponovno uživali po lepo zglajenih progah na nočni smuki. Sledil je nočni počitek.

Četrtek, 9. marec 2017

Dan smo začeli z zajtrkom in odhiteli na smučišče. Ponovili smo vaje in nadgrajevali smučarsko znanje. Opoldan smo se lačni odpravili v dom na kosilo. Sledil je kratek počitek in priprava na tekmovanje v veleslalomu. Popoldne smo se odpravili na smučišče, kjer nas je že čakala pripravljena proga za tekmo. Po uspešno opravljenem tekmovanju smo se odpravili na malico ter nazaj na smučišče, kjer nam je gorska reševalna ekipa predstavila reševanje in opremo za nujne primere. Po večerji je sledila podelitev nagrad za najlepše sobe ter za najboljše smučarje in deskarje. Pohvaljeni pa so bili seveda prav vsi sodelujoči. Sledila je še večerna zabava v disku, nato pa spanje.

Petek, 10. marec 2017

Jutro je bilo za nekatere učence malce žalostno, saj je sledilo pakiranje in pospravljanje. Ob 8.00 smo se odpravili na zajtrk, nato pa zložili prtljago v konferenčno sobo. Še zadnjič smo se odpravili na sončno smučišče, kjer smo imeli kar nekaj smole. Sneg se je kar hitro omehčal in spremenil v kupe, zato smo zelo težko sproščeno smučali. Na žalost se je zgodilo kar nekaj padcev. Eden je bil nekoliko močnejši. S smučanjem smo zaključili ob 11.30 in še zadnjič na Kopah odšli na kosilo. Po kosilu nas je že čakal avtobus. Hitro smo zložili prtljago in se odpeljali do bolnišnice, kamor je na preventivni pregled odšel naš učenec. Kar nekaj časa smo morali čakati, da smo izvedeli, da bo z njim vse v redu in se veseli odpeljali proti Ljubljani, kjer so nas že čakali starši naših učencev. Učenci in učitelji smo bili enotnega mnenja, da smo v zimski šoli v naravi uživali, da je čas minil presenetljivo hitro, da nam je bilo lepo in da smo smučali z veseljem. Mislimo, da bodo Kope vsem ostale v lepem spominu.

Tim zimske šole v naravi: Urška Ilar, Zdenka Ožinger Hrovat in Janez Podgoršek