1. UNESCO nacionalni projekt "Ustvarjamo iz odpadnega materiala"

10.3.2017

Učenci in učitelji OŠ Ledina smo sodelovali v 1. UNESCO nacionalnem projektu " Ustvarjamo iz odpadnega materiala" OŠ Franca Rozmana Staneta.

S projektom smo pričeli že v mesecu oktobru 2016 in do 10. marca 2017 izvedli že kar nekaj ustvarjalnih delavnic, na katerih smo ustvarjali iz umetnih mas in odpadnih materialov.

Mentorica Nina Hvala Klančič je z učenci 7. a in 7. b izvedla tri delavnice. Prvi izdelki so bili narejeni iz granulatov - modne sponke, drugi iz PVC plošč -stojala za svinčnike, tretji pa iz stiropora - letala.

Mentorice Tatjana Klančar, Monika Krošelj in Medeja Gorup so z učenci 2. a in 2. b izvedle 4 delavnice. Prvi izdelki so bili iz tetrapakov - ptičje hišice, drugi iz različnih odpadnih materialov - vetrokazi, tretji iz časopisnega papirja - pustne maske in pokrivala (miška), četrti pa iz papirnatih tulcev in škatel - muzeji.

10. marca 2017 se je projekt zaključil na OŠ Franca Rozmana Staneta. Za udeležence projekta so pripravili kulturno prireditev in pet delavnic. Naši učenci, predstavniki UNESCO šole iz 2. in 3. razreda, so sodelovali na štirih delavnicah:

1. Kavni ovitki - pletene skodelice,
2. Osmičke pločevink - nakit,
3. Kovinski pokrovčki - izdelava slike na mizo,
4. Papirnati tulci - različni okrasni predmeti.

Učili smo se, kaj vse lahko naredimo, da bo na naši Zemlji drugače. Iskali smo rešitve za boljši jutri, pojutrišnjem ..., se družili in sklepali nova prijateljstva.

Tatjana Klančar