Obisk Planice 3. b-razreda s prijatelji z URI Soča

22.3.2017

V sredo, 22. 3. 2017, so se učenci 3. b-razreda z učiteljicama Natalijo Rožnik in Petro Kordiš ter skupino otrok z URI Soča in Pediatrične klinike odpravili na ogled Planice. Z njimi so bili tudi: predstavnici podjetja SPAN d. o. o., ki je omogočilo izlet, Stane Pinter, namestnik ambasadorja za Fair Play RS, in vrhunska atletinja Brigita Langerholc.

Ob 10.00 uri, ko se je začel uradni trening, so si ogledali 1. serijo skokov. Omogočen jim je bil dostop do koridorja, kjer so hodili skakalci. Otroci so se z njimi fotografirali in pridobili avtograme. Po zaključku prve serije so jim organizatorji dogodka OK Planica organizirali intervju s Francijem Petkom. Pogovor z njim je bil zelo zanimiv in vprašanj kar ni zmanjkalo. Sledil je ogled Nordijskega centra in srečanje z ministrico za šport. Na vrhu ploščadi centra pa so se navduševali nad čudovitim razgledom na planiške skakalnice. Pred odhodom smo si ogledali še reportažni avto RTV Slovenija in izvedeli veliko zanimivosti.

To je bil čudovit dan, poln različnih ogledov in dejavnosti, srečanj in druženja z znanimi osebnostmi, izjemne organizacije in spletanja novih prijateljstev.

Natalija Rožnik, vodja projekta Sodelovanje z URI Soča