Pomladna prepevanja 2017

29.3.2017

V sredo, 29. 3. 2017, so se vsi trije zbori naše šole udeležili festivala otroških, mladinskih in srednješolskih pevskih zborov Pomladna prepevanja 2017, ki se je odvijal na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani.

Koncert se je pričel ob 16. uri, vsak od zborov pa se je predstavil s tremi pesmimi. Na ta dan sta se poleg ledinskih zborov predstavila še dva zbora iz OŠ Danile Kumar.

Cici otroški pevski zbor se je predstavil s štirimi skladbami. Zapel so Prijatelje Mire Blažej, Adlešičko kolo Dominika Krta, Mi vsi smo eno srce (krstna izvedba), za katero je besedilo napisala naša učiteljica razrednega pouka Mirijam Sabina Žvegla, besedilo pa je uglasbil skladatelj Črt Sojar Voglar, ter se poslovili s skladbo Škripajoči stol Tadeje Vulc.

Otroški pevski zbor je zapel Ptice Andreja Makorja, Siničjo izštevanko Nane Forte in Staro mati Črta Sojarja Voglarja, ki je prekmursko ljudsko uglasbil prav za nas in smo jo izvedli krstno.

Mladinski pevski zbor je sklenil Pomladna prepevanja s skladbami Kje so tiste stezice v priredbi Črta Sojarja Voglarja, Hripavi pevec Gašperja Jereba in Total praise Richarda Smallwooda.

Vse naše zbore je na klavirju spremljal odličen pianist Jan Sever.

Preberite si dodatne informacije.

Dalila Beus, zborovodkinja

.