OŠ Ledina 50. šola v Sokijevem projektu ''20 za 20''

2.6.2017

Poznate skupino Elvis Jackson? Njihovo čudovito pesem I Believe In Love? Pa Window? Bobnar te skupine Marko Soršak-Soki vodi dobrodelni projekt ''20 za 20''. Pod sloganom ''Skupaj spreminjamo glasbeno prihodnost slovenskih otrok'' zbira sredstva za nakup glasbil, ki jih nato podari šolam za kvalitetnejši glasbeni pouk.

V petek, 2. 6. 2017, se je Soki oglasil tudi na naši šoli. Smo namreč že 50. šola, ki jo je osrečil s tremi novimi glasbili. Podaril nam je set čisto pravih bobnov, električno-akustično kitaro in še boben cajon. Sokijev projekt je s svojo prisotnostjo podprla tudi gospa Maja Makovec Brenčič, ministrica za izobraževanje, znanost in šport. Gospa je cajon z veseljem preizkusila. Prireditev in izročitev glasbil si je prišla ogledat tudi Patricija Premrov, predsednica Zveze ŠKIS, ki je glavna podpornica tega projekta.

V zahvalo smo mu Ledinci pripravili čudovit program: pod vodstvom zborovodkinje Dalile Beus sta nastopila OPZ in MPZ s pevko skupine Tabu, Evo Beus, učenki Uma Ferbežar na kitari in Sara Bajc na harfi, s solo pevsko točko pa je nastopila učenka Vanja Podrzavnik. Zelo zabaven vezni tekst, ki sta ga odigrala Lara Podgoršek in Andrej Risteski, je napisala učiteljica Mirijam Sabina Žvegla. Gospa ministrica Maja Makovec Brenčič in gospod Marko Soršak sta bila vidno očarana nad predstavo. Učenci, ki za presenečenje niso vedeli, pa so bili zelo navdušeni in hvaležni, saj jim bodo inštrumenti prišli še kako prav.

Več o samem dogodku si lahko ogledate tudi na: https://www.facebook.com/20za20/

Zapisala: Taja Užnik