Petošolci v šoli v naravi na Krku

12.6.2017

V ponedeljek, 12. 6. 2017, smo se petošolci za pet dni odpravili v šolo v naravi na Krk. Preberite si, kaj vse smo doživeli.

Ponedeljek, 12. 6. 2017

Zjutraj smo se zbrali na Taboru in se kmalu odpravili z avtobusom proti Krku. Vozili smo se dobre tri ure. Po zabavnih šalah, pesmih … smo prispeli na Krk. V domu smo se razdelili po sobah, razpakirali in nato – HOP – že je bilo kosilo. Po kosilu smo imeli preizkus plavanja. Razvrstili so nas po skupinah. Kar nekaj časa smo plavali in tudi skakali s pomola na različne načine, ki nam jih je predlagal gospod Lorin. Zvečer smo imeli večerjo, nato pa smo odšli v čarobno Malinsko na sladoled in po razglednice. Večer je bil čudovit.

Liza Marinko, 5. a

V času kosila smo prispeli na Krk. Vožnja z avtobusom je bila zanimiva. Najbolj zanimiva mi je bila vožnja čez most na otok Krk. Takoj smo imeli kosilo in po kosilu smo šli na plažo, kjer smo se kopali, testirali plavanje in se zabavali. Po večerji smo šli na sprehod proti Malinski. Ob prihodi v Malinsko smo takoj naročili sladoled. Ta dan je bil zelo zabaven.

Jaša Kovič, 5. b

Torek, 13. 6. 2017

Veslanje in športne igre na mivki

Po zajtrku smo se odpravili na kar oddaljeno plažo, kjer smo plavali v različnih slogih. Sonce je bilo dokaj močno in nekatere je tudi opeklo. Po obilnem kosilu smo šli na krajšo učno uro in nato na veslanje. V kanujih smo se škropili, na koncu pa smo z učitelji plavali in prevračali sošolce iz kanujev. Najbolj zabavno je bilo skrivanje učiteljevih natikačev. Odpravili smo se proti domu, kjer nas je pričakala večerja. Po večerji smo se pripravili za igre na mivki. Bili smo umazani in blatni. Po igrah smo se sprehodili do plaže in zaplavali nekaj krogov. Očistili smo se, se obrisali in se vrnili v dom.

Anja Lenarčič, 5. b

Ko smo se zbudili, smo se odpravili ven. Lahko smo se igrali z žogami. Potem smo pojedli zajtrk ter odšli na plavanje. Učili smo se prsno plavanje. Ob povratku smo pojedli kosilo in imeli malo počitka. Sledila je učna ura ob morju, nato pa veslanje v kanujih. Po večerji smo imeli peščene igre, pri katerih smo bili zelo umazani, zato smo se morali umiti v morju.

Aleksander Gerbec, 5. a

Sreda, 14. 6. 2017

Potapljanje z jeklenkami

Danes se je dan začel s pospravljanjem sob. Nato smo odšli na plažo. Najprej smo imeli pouk plavanja in čez kakšno uro je prišla potapljaška oprema. Učitelji so nam razložili vse o potapljanju in nato smo se začeli potapljati. Vsem se je zdelo zelo dobro. Po potapljanju smo odšli na kosilo, ki mu je sledila ura počitka. Ker smo malo spremenili urnik, smo namesto vožnje z banano imeli dodatni pouk plavanja. Po plavanju smo risali utrinke in odšli na večerjo. Sledilo je druženje v sobah in družabne igre.

Gašper Luka Kopač, 5. b

Danes smo plavali in se potapljali z jeklenkami. Po potapljanju smo odšli v dom, kjer smo imeli kratko učno uro na dvorišču. Ko smo pojedli večerjo, smo imeli večer družabnih iger.

Tara Andrić, 5. a

Četrtek, 15. junij 2017

Vožnja z banano in nočni pohod

Danes je bilo zelo pestro, ker smo se vozili z banano (Jaz na žalost nisem šel). Zvečer smo šli v Malinsko, kjer smo si lahko kupili sladoled in različne spominke. Ob vračanju v dom smo se šli pokaži, kaj znaš. Bilo je veliko različnih talentov. Super dan je za nami.

Matevž Lobnikar, 5. a

Danes smo se po slastnem zajtrku odpravili na vožnjo z banano. Bilo je zelo zabavno in mokro. Na začetku se nam je zdelo, da se bomo vozili čisto počasi, čez nekaj trenutkov pa smo že vpili in se držali, kolikor smo se mogli. Nato smo še malo plavali.Po plavanju smo se odpravili  na kosilo. Po kosilu je sledil počitek, nato ponovni odhod na plažo, kjer smo imeli morsko olimpiado. Vodne igre so bile zelo zabavne in nekatere tudi težke. Po koncu iger smo si lahko privoščili sladoled, prosto plavali in se peljali z vodno desko, kot da smo na supu.  

Zadnjemu večernemu obroku je sledil sprehod v Malinsko, kjer smo si lahko kupili spominke. Ob vračanju v dom smo imeli prikaz talentov, pri katerem so nam skoraj počili trebuhi, ker smo se tako smejali.               

Brina Šalamon, 5. b