Šola v naravi – Črmošnjice

12.6.2017

V ponedeljek, 12. 6. 2017, smo se drugarčki za tri dni odpravili v šolo v naravi v Črmošnjice.

Po prihodu smo se razvrstili po sobah in razpakirali garderobo, dokazali pa smo se tudi v postiljanju postelj. Po kosilu smo se razdelili po oddelkih: učenci 2. a smo odšli na pohod na Topli vrh, ki smo ga zaključili s pastirskimi igrami; učenci 2. b pa smo odšli k bližnjemu potoku, po katerem smo spuščali splave in mlinčke, ki smo jih izdelali s pomočjo učitelja.  Za težko pričakovano večerjo nas je razveselil cesarski praženec. Po večernih igrah na igrišču smo se umili in se odpravili v svet sanj.

Drugi dan smo začeli z jutranjo telovadbo in nadaljevali z okusnim zajtrkom. Ponovno smo se razdelili v dve skupini: učenci 2. a smo izdelovali eko papir; učenci 2. b pa smo šli na pohod po gozdu, ki smo ga zaključili s pastirskimi igrami. In že je bilo tu kosilo: po polenti in puranjem golažu smo se posladkali še s slastnim sadnim kolačem. Po kosilu smo “A-jevci” šli k potoku in spuščali splave z zakladom, naučili pa smo se tudi izdelati lesen vodni mlinček; “B-jevci” smo se preizkusili v plezanju. Pred večerjo smo sestavili in zvadili točke za večerno zabavo s plesom. Ko smo se najedli, smo se uredili za plesni večer, na katerem smo se noro zabavali. Nato smo odšli spat.

Zadnji dan v šoli v naravi smo pričeli z jutranjim razgibavnjem. Po zajtrku smo pospravili sobe in napolnili potovalke. Čakale so nas še zadnje aktivnosti. Učenci 2. a smo šli na plezalno steno, učenci 2. b pa smo izdelovali eko papir in se naučili belokranjski ljudski ples. Pred kosilom smo se še malo poigrali na igrišču. Po kosilu je bil čas za slovo, ob katerem so nam razdelili priznanja za najbolj urejene sobe in za udeležbo v šoli v naravi.

Komaj čakamo, da staršem povem vse, kar se nam je prijetnega dogodilo v teh treh dneh.

Zapisale: Tatjana Klančar, Monika Krošelj, Taja Užnik in Medeja Gorup