OŠ Ledina ponovno potrjuje naziv Simbioza šola

7.6.2017

V letošnjem šolskem letu je v projektu Simbioza sodelovalo že 142 osnovnih in srednjih slovenskih šol. Na naši šoli smo izvedli deset osrednjih akcij oz. dejavnosti, v katerih je sodelovalo več kot 150 učencev in okoli 350 staršev, starih staršev in starejših iz Doma upokojencev Tabor.

V okviru tedna Simbioza giba, ki je po vsej Sloveniji potekal med 10. in 16. oktobrom 2016, smo k šestim uram športa povabili stare starše učencev prve triade. Obisk je bil nad pričakovanji, gostje so z navdušenjem sodelovali, učenci pa so bili veseli, da lahko šolo delijo s svojimi bližnjimi. Medgeneracijsko druženje je šolsko telovadnico napolnilo z elanom in žarečimi obrazi.

Od 4. do 25. maja 2017 smo se pridružili akciji računalniškega in internetnega opismenjevanja in v okviru brezplačnih računalniških delavnic starejšim občanom ter babicam in dedkom naših učencev predstavili osnove rabe računalnika, elektronske pošte, urejevalnika besedil in brskanja po spletu, pri čemer so bili glavni pomočniki učenci. Računalniške delavnice predstavljajo prispevek k boljši računalniški pismenosti med starejšimi prebivalci Slovenije, najbolj pa jih odlikuje medgeneracijsko sodelovanje in vseživljenjsko učenje.

OŠ Ledina je del projekta od samega začetka, od leta 2012. Naziv Simbioza šola smo pridobili v šolskem letu 2013/14 in uspešno ga potrjujemo tudi v letošnjem šolskem letu. V sredo, 7. junija, smo na prireditvi, ki je potekala na OŠ Antona Martina Slomška Vrhnika, prejeli ponovno potrditev naziva Simbioza šola.

Vsem starejšim, ki z veseljem obiščejo našo šolo, z nami delijo svoje bogato znanje in svoj čas, srčna hvala za zaupanje. Verjamemo, da bo projekt rasel in bomo odkrivali  nove in nove možnosti sodelovanja. Vsem učencem, ki v projektu sodelujete, hvala. Skupaj gradimo boljši svet.Veselimo se srečanj in plodnega sodelovanja v prihodnjem letu.

Lokalna koordinatorica projekta Simbioza: Petra Kordiš