Slovenka leta 2010

11.1.2011
V torek, 11. januarja 2011, so v ljubljanski Drami razglasili Slovenko, ki je najbolj zaznamovala preteklo leto. Slovenka leta 2010 je postala Petra Majdič. Med nominirankami pa je bila tudi gospa Tanja Babnik, ki poučuje na bolnišnični šoli v okviru OŠ Ledina. Ta nominacija je veliko priznanje za njeno delo.
Tudi otvoritev prireditve je bila »ledinsko« obarvana, saj je bilo to dejanje zaupano ledinskemu učencu Kanyju Michelu Obenga, sicer izvrstnemu solo hip hop plesalcu Plesne šole Urška.

Tanja Babnik je učiteljica razrednega pouka v bolnišnični šoli na Rehabilitacijskem inštitutu Soča v Ljubljani, kjer poučuje otroke, katerih življenje je precej bolj zapleteno in žalostno od življenja drugih otrok. Njeni učenci imajo težave z motoriko in primanjkljaje na posameznih področjih učenja, kar je običajno posledica bolezni ali nezgodne poškodbe možganov. Tanja Babnik že dvajset let na vse mogoče načine in z vsem svojim srcem išče ter odkriva metode in pripomočke, s katerimi jim pomaga. Zaslužna je za razvoj bolnišničnih olimpijskih iger, ki potekajo že osemnajst let in se jih je letos udeležilo rekordno število otrok ter so že prerasle v mednarodne igre. Za kakovostno rehabilitacijo otrok Slovenije si prizadeva tudi kot dejavna članica društva Kros, za povrh z različnimi akcijami neutrudno zbira denar za manj premožne.

Za nominacijo ji iskreno čestitamo!