Ekskurzija v Salzburg

20.6.2017

Za učence tretje triade, ki se učijo nemški in francoski jezik v okviru obveznih izbirnih predmetov, se je 20. 6. 2017 dan čudovito začel.

Sončni vzhod je naznanil panoramski ogled avstrijske Koroške – sicer s krova avtobusa, pa vendar je bilo moč dobro videti gradiče, posejane čez zelene starodavne griče. Na enega od salzburških hribov smo se povzpeli, da bi si ogledali predstavitev sokolarstva od srednjeveških začetkov pa do danes, ko lahko na gradu Hohenwerfen doživimo pravcati spektakel urjenja ptic roparic. Nad našimi glavami so na plen poleteli morski in gorski orli, sokoli, kragulji, med nogami pa so poskakovali mogočni jastrebi, ki so s svojim pristankom nekatere dobro presenetili. Uro ornitologije smo spremljali na prostem sede ali leže na travi ter opazovali ptice, ki so krožile nad nami ter nam vračale poglede. Kdor je izostril uho, je prijetno združil s koristnim utrjevanjem nemščine, sicer pa si je lahko privoščil vajo tudi kasneje v Salzburgu.

Po napornem vzponu na grad Hohensalzburg in ogledu znamenitosti mesta, ki so prispevale k filmu Moje pesmi, moje sanje najlepše posnetke na prostem, se je vsak namenil raziskovat mestno jedro s svojo skupino. Preverjali smo, ali z znanjem francoščine in nemščine dosežemo želene učinke.

V svojo popotno malho smo na koncu dneva spravili veliko bogatih doživetij, zadovoljstvo ob naučenih veščinah in seveda veselje, ki spremlja ledince tudi po svetu.

Učiteljica Natalija Lampič