Nacionalni projekt Rastem s knjigo 2017 za sedmošolce

4.10.2017

V šolskem letu 2017/18 se je OŠ Ledina že dvanajstič vključila v nacionalni projekt »Rastem s knjigo«, ki je namenjen učencem 7. razredov, pa tudi dijakom prvih letnikov srednjih šol.

Projekt, ki poteka v sodelovanju z Javno agencijo za knjigo (JAK) in splošno knjižnico - Knjižnico Otona Župančiča (Mestna knjižnica Ljubljana), smo izpeljali v septembru in oktobru 2017.

V okviru medpredmetne povezave, to je knjižničnih informacijskih znanj (KIZ), smo učencem 7. razredov najprej predstavili projekt, nato pa smo obiskali Knjižnico Otona Župančiča, kjer so bile učencem predstavljene različne knjižne uspešnice za njihovo starostno stopnjo ter kratek film in knjiga, ki jo je vsak učenec na koncu prejel v dar. Letos je bila to knjiga z naslovom Zvezde vabijo  pisatelja Mihe Mazzinija.

Cilji projekta so: spodbujanje in motiviranje za branje in razširjanje bralne kulture, spodbujanje dostopnosti, kakovostne in izvirne slovenske mladinske leposlovne literature, spodbujanje učencev za obiskovanje knjižnic in motivacija založnikov k večjemu vključevanju slovenskih piscev v založniške programe.

Več na:

http://www.jakrs.si/bralna-kultura/rastem-s-knjigo/letosnje-solsko-leto/

http://www.jakrs.si/bralna-kultura/rastem-s-knjigo/videovsebine/

Katarina Podobnik, šolska knjižničarka