Humanitarna prireditev Ledinec Ledincu

2.12.2017

V soboto, 2. 12. 2017, smo na šoli izvedli humanitarno prireditev Ledinec Ledincu z naslovom USTVARJAMO ČAROBNI ČAS ZA VSE. Letos smo jo prvič izpeljali v sodelovanju z učitelji z bolnišničnih šolskih oddelkov, s čimer smo obeležili 60. obletnico delovanja bolnišnične šole v okviru OŠ Ledina.

Celotna prireditev je bila zasnovana kot preplet izbranih pesmi in vrhunskih plesnih nastopov v izvedbi vsestranskih  ledinskih umetnikov. Posamezne točke so bile med seboj povezane z mislimi in pesmimi učencev bolnišnične šole. Postavitev prireditve in vsebinski del je mojstrsko zasnovala gospa Mirijam Sabina Žvegla ob pomoči zborovodkinje Dalile Beus. Posebno povezanost z Ledino izkazujejo tudi bivši ledinski učenci, ki so se z veseljem odzvali povabilu gospe Beus in s svojim nastopom polepšali že tako praznično prireditev. Sceno, vabila in programski list je zasnovala in oblikovala gospa Barbara Tacar. Zahvala za brezhibno ozvočenje gre gospodu Simonu Kavšku iz Glasbene šole Vox.

Medtem ko so bili starši na prireditvi, pa so se njihovi otroci udeležili delavnic, kjer so jim učitelji bolnišnične šole predstavili, kako poteka pouk z bolnimi otroki po bolnišnicah.

Na ta dan se je v srednji telovadnici odvijal tudi praznični bazar, kjer so obiskovalci lahko izbirali med raznolikimi in domiselnimi prazničnimi izdelki, ki so nastali izpod rok ledinskih učencev. Vodja bazarja je bila gospa Nadja Ulcej, ki je prostor pod taktirko gospe Vere Krizmanić praznično okrasila, pozabila pa ni niti na inštrumentaliste. Prispevki, zbrani na otroškem prazničnem bazarju, bodo šli v šolski sklad. Namenili jih bomo za pomoč pri plačilu prehrane in šole v naravi otrokom iz socialno šibkejših družin.

Na drugem koncu šole so devetošolci pekli palačinke in prodajali mafine. Mamljivi vonj okusnih dobrot obiskovalcev ni pustil ravnodušnih. Koordinatorica je bila gospa Karin Starc. Devetošolci so prodali vse, kar so pripravili, izkupiček pa bodo namenili valeti.

Osrednja naloga, zasnova celotnega dne, je bila zaupana aktivu matematikov. Z matematično natančnostjo so pod taktirko gospe Nine Zadel razporedili posamezne dogodke in zadolžitve. Svojo nalogo so odlično opravili.

Svojevrstno vlogo so zagotovo odigrali tudi starši, ki so ledinsko praznično soboto podprli z veliko mero dobrosrčnosti in naklonjenosti.

Zato je prav, da si za zaključek izposodimo besede iz zahvale staršev družine Marinko, ki sta o  čarobni decembrski soboti zapisala: »V soboto nam je vaša ekipa učiteljskega zbora pričarala krasen dogodek – s čudovitimi raznobarvnimi točkami nastopajočih; z občutenim uvodnim nagovorom gospe Hvala Klančič, z ustvarjalnimi povezovalnimi in napovedovalnimi prizori, z izbranim pevskim in plesnim programom ... /…/

Iskrene čestitke in hkrati velika zahvala vam in celotni vaši učiteljski ekipi za ves vaš trud za naše otroke!«

Katarina Rigler Šilc, pomočnica ravnateljice