Obisk kolektiva iz osnovne šole dr. Branimira Markovića

15.12.2017

V petek, 15. 12. 2017, je našo šolo obiskalo 22 učiteljev iz hrvaške osnovne šole dr. Branimira Markovića Ravna Gora.

Po uvodnem pozdravu so se gostje razdelili v tri skupine in pod vodstvom učiteljic Monike Krošelj, Nine Hvala Klančič in Mirijam Sabine Žvegla odšli na ogled šole. Nad urejenostjo šole in pestrostjo programa, ki ga nudi naša šola, so bili navdušeni.

Raznolikost že tako pestrega programa so prav na ta dan obogatili še študentje Pedagoške fakultete, ki so v 3., 4. in 5. razredu izvedli medpredmetno povezovanje na temo turizem.  

Po končanem ogledu so jim učenci pod vodstvom gospe Dalile Beus pripravili kratek kulturni program. Najprej se je na violini predstavila izjemna glasbenica Špela Marinko. Sledila je točka vrhunske gimnastičarke Eme Valant, ki dosega izvrstne rezultate na domačem in mednarodnem prizorišču. Za konec je Marta Lajevec zapela pesem z naslovom Ne bodi kot drugi. Na kitari jo je spremljala Uma Jordan Ferbežar, na klaviaturah pa gospa Dalila Beus. Ob poslušanju so se številnim gostom orosile oči. Program je povezoval Nik Trček, ki je prevzel tudi vlogo fotografa.

Ob  koncu programa se je gospa Nataša Možgon Kauzlarić, ravnateljica, zahvalila za gostoljubje in prijazen sprejem. Hrvaški kolegi so kasneje odšli še na ogled praznične Ljubljane.

Katarina Rigler Šilc