Nova sošolka iz Sodražice

10.2.2011
Danes smo se učenci gledališkega kluba že petič predstavili na gledališki prireditvi Z odra na oder, ki poteka v okviru projekta Dobre vesti. Tudi tokrat je bila gostiteljica osnovna šola Leona Štuklja iz Maribora. Na pot smo se odpravili z učenci iz OŠ Koseze in OŠ Hinka Smrekarja.

Letos smo uprizorili igro z naslovom Nova sošolka iz Sodražice. Mentorica je bila Katarina Rigler Šilc. Sedmošolka Eva se je iz majhne vasi preselila v Ljubljano, vsi pa se ji posmehujejo zaradi naglasa in kmečkih oblačil. Glavno vlogo je odlično odigrala Eva Pavlin, ki je vse navdušila s pristno igro in s čudovito odpeto pesmijo. V vlogi njene mame je zablestela Gaja Filač, ki je z originalnim dolenjskim naglasom in odlično igro prepričala prav vse. Tudi ostali igralci so svoje vloge izvrstno odigrali: Tilen Udovič, Ana Novak, Maša Škufca, Alen Hasanbašić, Barbara Krulc in Jure Savnik. Vse igralci so dokazali, da so že pravi profesionalci, saj so igro odigrali brez dveh igralcev, ki sta zbolela.

Po odigrani predstavi smo si ogledali še vrhunsko plesno prireditev učencev iz Madžarske. Ker je bilo lepo vreme, smo odšli na šolsko igrišče in igrali med dvema ognjema. Počakali smo še na naše soigralce iz drugih dveh šol in se napotili proti Ljubljani.