Noč z Andersenom na OŠ Ledina

20.4.2018

V petek, 20. 4. 2018, se je OŠ Ledina pridružila mnogim šolam in knjižnicam po svetu in za svoje učence pripravila ustvarjalno-izobraževalno noč, ki so se je udeležili ledinski učenci različnih starostnih skupin.

Srečanje se je začelo s predstavitvijo pravljičarja Hansa Christiana Andersena in igre Zlatolaska in trije medvedi, ki so jo za mlajše učence v angleškem jeziku odlično odigrali šestošolci. Učenci so prebirali pravljice s pasjo tematiko v pravi pasji družbi, kajti pridružili sta se jim terapevtski psici Auša in Tessa, ki sta s svojima lastnicama dokazali, da je branje lahko zelo zabavno. Pred nočnim pohodom so se okrepčali s palačinkami in se s polnimi želodčki ter burno domišljijo odpravili proti skrivnostim Ljubljanskega gradu. Pravljica za lahko noč je učence ponesla v trden spanec v šolski telovadnici, ki se je tisto noč spremenila v veliko pravljično spalnico. Rahlo zmedeni in z nasmeški na obrazih so se prebudili v prečudovito sobotno jutro, si privoščili zajtrk v šolski jedilnici in dopoldne nadaljevali z domišljijsko-ustvarjalno delavnico, v kateri so prevzeli vloge kraljev in kraljic.

Kralji in kraljice danes sedijo v šolskih klopeh. Kaj pa, če je bilo vse res?

Za prijetno, ustvarjalno, vedoželjno, kulinarično, brezskrbno pravljično Noč so poskrbele učiteljice Bojana Polak, Natalija Halić Porzio, Nina Hvala Klančič, Karin Starc, Irena Šimenc Mihalič, Sandra Uranič in Nadja Ulcej.

Bojana Polak, vodja projekta Noč z Andersenom na OŠ Ledina