Dan soseda 2018

17.5.2018

V četrtek, 17. 5. 2018, se je na odru Stare mestne elektrarne odvila osrednja prireditev, ki je povezala ljudi vseh generacij, ki živijo, delujejo ali pa obiskujejo ljubljansko četrt Tabor in Četrtno skupnost Center. Namen druženja je bil obeležiti že 11. dan soseda. Glavna vodila organizatorjev in vseh sodelujočih so predvsem oblikovanje kakovostnih sosedskih odnosov, pozivanje k solidarnosti, medgeneracijsko povezovanje ter spodbujanje ustvarjalnosti. Osrednji program so spremljale najrazličnejše aktivnosti. Otroci so lahko sodelovali na številnih delavnicah in predstavitvah, si ogledali razstave, predstave in animirane filme, si izmenjali igrače, knjige ter se udeležili javnih vodstev po muzejskih zbirkah.

Na osrednji prireditvi so nastopile baletke Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana, kitarist in pevec OŠ Majde Vrhovnik, pevski zbor OŠ Toneta Čufarja, glasbena skupina Gimnazije Ledina, kvartet ULCA, trebušne plesalke Dnevnega centra za starejše Ljubljana in gledališčniki Gimnazije Bežigrad.

Ledinske barve so tokrat zastopali Patrick, Mario, Catalina, Alina, Tjaša, Adriana, Kora in Izabela. Po šolski generalki so se skupaj z učiteljico Tanjo Šercer odpravili proti glavnemu prizorišču in nastopili z angleško točko Where's my baby?. Učenci so se veselili nastopa na pravem gledališkem odru. Vsa pričakovanja so bila uresničena, saj je tehnična ekipa poskrbela za vse podrobnosti, ki so jih sicer deležni čisto pravi igralci.

Tanja Šercer, učiteljica angleščine