Finske učiteljice na obisku

22.5.2018

V sredo, 22. 5. 2018, je našo šolo obiskalo šest učiteljic iz Finske. Spremljal jih je ravnatelj OŠ Škofljica, g. Roman Brunšek, njihov glavni slovenski gostitelj.

V svoj pester urnik dejavnosti so uvrstili tudi našo šolo. Zanimalo jih je predvsem, kako se najmlajši ledinci učijo angleščino. Eno šolsko uro so preživeli v družbi učencev 1. a-razreda, drugo šolsko uro pa so presenetili učence 2. b-razreda. Pouk je potekal v igrivem in delovnem vzdušju, pod budnim očesom učiteljice Tanje Šercer. Prvošolci so se izkazali v poznavanju angleških besed za barve, števila in šolske potrebščine ter s predstavo What's this?. Drugošolci pa so že v začetku navdušili s poznavanjem finske zastave in pozdravom Moi!. V nadaljevanju so poslušali, brali in pisali o vremenu ter si ogledali kratek film o dogodivščinah Stevea in srake Maggie.

Po druženju z mladino so se učiteljice odpravile na kratek ogled šolskih prostorov. Njihova vodička je bila ga. Tanja Trpin Mandelj, ki je postregla s pomembnimi informacijami o delu na šoli. Sledilo je krajše druženje in izmenjava mnenj. Skupaj smo ugotovili, da tovrstna srečanja obojestransko bogatijo, zato upamo, da se morda v prihodnosti še srečamo in združimo moči ob kakšni novi priložnosti.

Tanja Šercer, učiteljica angleščine