Zlati bralci 2017/18 - Obisk prireditve v Cankarjevem domu

1.6.2018

V petek, 1. 6. 2018, smo se z zlatimi bralci in bralkami (devetošolci, ki so v vseh letih opravili bralno značko) udeležili zaključne prireditve v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma. Zlati bralci in njihovi mentorji so bili iz različnih krajev Slovenije, pa tudi iz slovenskih šol v Italiji. 

Prireditev in pogovor z Damijanom Stepančičem, ilustratorjem knjige BARŽ ≡ KONS, ki jo bodo učenci prejeli v letošnjem šolskem letu, je vodil Boštjan Gorenc – Pižama. Gosta prireditve sta bila tudi Andrej Rozman Roza in Anja Štefan, za glasbeni program pa sta poskrbela Boštjan Gombač in Janez Dovč. Slavnostni govorci pa so bili dr. Dragica Haramija, predsednica društva Bralna značka Slovenije - ZPMS, Anton Peršak, minister za kulturo in Tomaž Jontes, predstavnik družbe Telekom Slovenije. Častni gost prireditve pa je bil Borut Pahor, predsednik Republike Slovenije, ki je hkrati tudi častni pokrovitelj Bralne značke.

Knjigo BARŽ ≡ KONS bodo zlati bralci/zlate bralke prejeli na valeti. Avtor knjige je Srečko Kosovel, ilustrator pa Damijan Stepančič.

Katarina Podobnik, šolska knjižničarka

Več o tem na: http://www.bralnaznacka.si/