Ledinski prvošolčki pribobnali na nacionalko

30.11.2020

V ponedeljek, 30. 11. 2020, ko je na nebu že svetila polna luna, so okoli 19.26 na nacionalko naravnost v TV Dnevnik pribobnali ledinski prvošolčki, učenci 1. b.

Vse skupaj je na daljavo zakuhala njihova učiteljica Taja, ki jim je v popoldansko spletno učilnico Slonček naložila pripravo z naslovom Bobnamo. Notri jih je čakala začetniška lekcija bobnarja Marka Soršaka – Sokija. Da, to je tisti Soki, ki je šoli pred dobrimi 3 leti podaril čisto prave akustične bobne, cajon (izg. kahon) in električno kitaro (http://www.o-ledina.si/novice/852). Občudujete jih lahko v glasbeni učilnici.

Popoldne, ko se je lotila pregledovanja nalog, jo je nadvse presenetil množičen odziv. Čeprav fotografij in posnetkov ni zahtevala, jo je s posnetkom svojega bobnanja razveselilo kar 7 malih palčkov bobnarjev. Ganjena nad posnetki, se ni mogla zadržati: kar takoj je na FB pisala izvrstnemu bobnarju skupine Elvis Jackson, čeprav ga osebno ni poznala. Bobnar Soki pa je mož dejanj in ne besed: kar takoj je posnel zahvalni video za otroke, njihove starše in učiteljico (Markov video za starše in otroke). Nakar se je v istem tednu učiteljice Taje spomnila še novinarka Rajka Pupovac, ki je o njenem prejšnjem razredu že naredila prispevek pred skoraj dvema letoma (https://www.rtvslo.si/zabava/zanimivosti/ko-se-iz-solskih-klopi-zaslisi-rokenrol/485019).

Ostalo pa je že zgodovina. ;-)

In kako izgleda, ko prvošolčki zabobnajo na nacionalki?
Takole (videoposnetek je na dnu članka):
https://www.rtvslo.si/zabava/zanimivosti/rokerski-razred-prvosolckov-razveselil-tudi-sokija/544089.

Zapisala: Sneguljčica ;-) oz. Taja Užnik, učiteljica PB v 1. b

P.S.: Če bi rad poskusil zabobnati tudi ti, brž tole odpri: https://www.facebook.com/20za20/videos/312128129751318/.